Voetbal in stadium

5 min leestijd

Daar mogen we best trots op zijn!

Op vrijdag 31 mei 2019 speelden de 35-plussers van Bluedesk de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van Tafelberg. Na een spannende wedstrijd verloor een beter Bluedesk in de laatste minuten met 1-2.

Bluedesk speelde dit seizoen een uitstekend bekertoernooi. Fraaie optredens tegen het sterke Amsterdamse Lusitanos en het Alkmaarse AZC leverde Bluedesk verdiend een finaleplaats op. Voormalig cuphouder Tafelberg werd de tegenstander.

Het werd een spannende wedstrijd. Na een aftastend begin van beide ploegen, opende Tafelberg de score. Bluedesk ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg langzamerhand meer grip op de wedstrijd. Vele kansen volgden. Maar paal, lat en uitstekend keeperswerk van de Tafelberg-goalie waren Bluedesk lange tijd te machtig. Pas 10 minuten voor tijd kwam eindelijk de verdiende 1-1 op het bord. Met nog een paar minuten te spelen kreeg de tegenstander een gele kaart en mocht Bluedesk 2 minuten lang met een man meer voetballen. Maar daar maakte Tafelberg beter gebruik van dan Bluedesk. Met een man minder in het veld wist Tafelberg de winnende te scoren. Ondanks dit verlies maakten de mannen bij vriend en vijand indruk met het getoonde spel.

Jammer dat het niet is gelukt de wedstrijd te winnen. Geen beker dus, maar wel een medaille. Toch een hele mooie prestatie van onze mannen en daar mogen we best trots op zijn!